Anny Schilder heeft de afgelopen jaren veel in angst geleefd. Bij de zangeres werd in 2014 borstkanker geconstateerd. 

"Ik ben als de dood voor de dood", blikt Schilder terug in een interview met het AD"De angst nestelt zich in je hoofd. Het zit ergens in een doosje dat zo weer open kan."

De zangeres onderging in 2014 een borstamputatie, kreeg chemokuren en is inmiddels kankervrij. Toch blijft de angst. "Ik heb negen procent kans op terugkeer. Dat doosje, je draagt het de rest van je leven mee. Maar ik zorg ervoor dat het geen bezit van mij neemt."

Na een vakantie in Finland stortte de 57-jarige zangeres 'compleet' in. "Ik wilde m'n leven oppakken waar het was gestopt. Vergeet het maar. Je bent zo verschrikkelijk alleen. Hoeveel mensen je ook om je heen hebt. Familie, vrienden, ze kwamen allemaal langs. Maar ze gingen ook weer naar huis. Dat was vreselijk."

Toekomst

Ook tegen een tournee met Jan Keizer zag Schilder enorm op. "Ik dacht: dat trek ik niet. Ik durfde niet. Toen zei mijn arts: Anny, er is maar één manier om er achter te komen of je het kunt. Ga! Het was geweldig. Ik voelde me weer de koningin van het levenslied."

Schilders 'onbezonnen' leven is naar eigen zeggen over. "Toekomst bestaat niet. Ik geniet elke dag, denk niet aan morgen."