Tjitske Reidinga is sinds ze moeder is een stuk minder fanatiek in haar werk dan vroeger. "Mijn leven bestaat niet alleen maar uit toneel of film. Kinderen hebben relativeert enorm."

"Laat mij maar lekker rommelen thuis, dat vind ik heerlijk", aldus de 44-jarige actrice in gesprek met AD.

Twee keer per jaar staat Reidinga in het theater en doet daarnaast soms een film of een televisieserie, maar ze probeert de periodes tussen haar werk in het DeLaMar in Amsterdam vooral vrij te houden voor haar kinderen.

"Ik ben er vrij rigoureus in. Ik heb er behoefte aan om in die maanden ertussen klein te leven, om thuis te zijn met de kinderen. Zonder die periodes zou ik het een stuk zwaarder vinden."

Video: De vijf meest indrukwekkende rollen van Tjitske Reidinga

Zomervoorstelling

De actrice staat dit jaar voor het vijfde jaar op rij met een zomervoorstelling in het DeLaMar, maar is er door het succes van voorgaande voorstellingen niet zekerder van geworden dat haar nieuwe voorstelling ook een succes zal worden.

"Ik was me vroeger nooit zo bewust van de kaartverkoop, maar nu voel ik dat wel. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is groter, ook om het mijn collega's naar de zin te maken. (...) Je bent zo goed als het laatste wat je doet."