Chris Zegers reist al vijftien jaar voor reisprogramma's over de wereld. Daardoor is hij Nederland juist gaan waarderen. 

"Neem Amsterdam: dat is toch een prachtig openluchtmuseum?", aldus Zegers donderdag tegen het AD.

De 45-jarige presentator zegt dat je het land waarin je woont al snel voor lief neemt. "Paradoxaal genoeg ben ik door al mijn reizen Nederland erg gaan waarderen." Zo ging Zegers vleermuizen kijken in de grotten van de Sint-Pietersberg in Maastricht. "Weet je dat mijn vrienden versteld stonden. (...) 'Vleermuizen, hebben we die dan hier?'"

Zegers houdt zijn hele leven al van de Nederlandse natuur. "Ik ben opgegroeid in Zeist en was vaak in het bos te vinden. Ik ben zelfs als tiener een tijdje hulpje geweest van de boswachter."

Boswachtershutje

Hij probeert zijn kinderen dan ook zoveel mogelijk bij zijn interesse in de natuur te betrekken. "Een jaar geleden hebben we een paar dagen in een boswachtershutje gezeten, aan de rand van de hei. Heel basic, geen elektriciteit, behalve een koelkastje dat werkte op zonne-energie."

Zegers vindt het fantastisch om te zien hoe zijn zoontjes Eden van (4) en Riven (1) zijn verbazing en enthousiasme overnemen.