Gerard Joling is niet blij met de aandacht die het programma Shownieuws aan de aanrijdingszaak, waarin de zanger terechtstaat, heeft besteed.

Het ongeluk vond in mei vorig jaar plaats in het centrum van Aalsmeer, waarbij de zanger bij een zebrapad de 91-jarige vrouw raakte. De vrouw kwam met botbreuken in het ziekenhuis terecht.

Het OM besloot de zanger te vervolgen voor het veroorzaken van het ongeval.

Stilte

Joling hoopte dat de zaak in stilte en "zonder mediacircus" kon worden afgehandeld, maar zal zich binnenkort in een openbare zitting moeten verantwoorden.

Volgens de zanger is dit een direct gevolg van de aandacht die Shownieuws aan de zaak heeft besteed.

"Ik weet dat de officier van Justitie geïrriteerd is geraakt door het feit dat de afgelopen vier, vijf maanden de redactie van Shownieuws zo vaak heeft gebeld om erachter te komen hoe de zaak zou aflopen", zegt Joling in gesprek met radiozender 100%NL.

"Die man heeft gezegd, en dat heb ik weer van een advocaat gehoord. "'Luister, meneer Joling wordt net als ieder ander nu behandeld. Hij komt gewoon voor.'"

Goed

"Dat vind ik op zich ook heel goed. Maar normaliter worden dit soort dingen meestal afgedaan. Ik heb het aan Shownieuws te danken dat het toch een zaak gaat worden. Daar ben ik persoonlijk niet zo blij mee, maar dit soort dingen gebeuren."

Joling zegt afsluitend even klaar te zijn met het programma. "Ze hoeven mijn management niet te bellen."

De regie-zitting heeft plaats op 21 juli, waarin niet-inhoudelijke zaken worden besproken.