Rafael van der Vaart was na zijn verbroken relaties met Sylvie Meis, Sabia Boulahrouz en model Christie Bokma het vertrouwen in vrouwen en de liefde kwijt.

"Natuurlijk laat het me niet onberoerd wat me allemaal privé is overkomen", vertelt de voetballer in Helden. "Wat er onlangs weer voor een bagger over me heen is gekomen. En toch ben ik een gelukkig mens."

Van der Vaart heeft sinds februari een relatie met de 23-jarige handbalster Estavana Polman. Zij heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in de liefde bij de 33-jarige voetballer terug is. "Dat maakt me blij en dan ga ik er ook voor. (...) Ik had mij de liefde toch helemaal anders voorgesteld."

Dat hij met zijn privéleven in de media verscheen, heeft nooit voor grote problemen gezorgd bij het voetballen. "Natuurlijk heb ik door de omstandigheden weleens met een zak aardappels op mijn rug gevoetbald. Maar ik ben niet zo van het terugkijken en ik heb geleerd dat dit soms mijn lot is."

Bekijk een video van Helden met van der Vaart en zijn vriendin

Damián

In het interview vertelt Van der Vaart dat zijn 9-jarige zoontje Damián de enige is die hem kan raken. "Toen hij zes maanden oud was, had hij 42 graden koorts, zelfs na het innemen van paracetamol. Niets hielp. (..) Achteraf bleek dat hij de ziekte van Kawasaki had, een zeer zeldzame kinderaandoening, waar nog geen medicijnen voor zijn."

"Ineens zakte de koorts, maar zijn wangen bleven nog zeker een halfjaar vuurrood. We waren echt in paniek. Mede door zo'n gebeurtenis laat ik me niet meer zo gauw gek maken."

Gek maken

Het grootste gedeelte van het jaar woont Damián bij zijn moeder Sylvie Meis in Duitsland. In de vakanties komt hij naar Van der Vaart toe in Spanje, waar hij speelt bij Real Betis. "Als hij bij me is gaat het sowieso beter met mij."

Voor zijn nieuwe relatie is het pendelen van de voetballer tussen Duitsland en Spanje geen probleem. "Ik heb het nog niet vaak meegemaakt dat een vrouw tegen me zei: 'Je hebt volkomen gelijk dat je eerst naar je zoon gaat.' Zulke kleine dingen zijn voor mij heel bepalend", besluit Van der Vaart.