Dj's Sander Lantinga en Coen Swijnenberg werken al twaalf jaar samen bij de radio. Het tweetal is in de loop der jaren bevriend geraakt. 

"Waar we voorheen misschien 'collega's' waren, zijn we nu echt vrienden", aldus Swijnenberg in de VIVA.

Ook Lantinga ziet dat zo. "Ik deel lief en leed, mijn zielenroerselen en gevoelens met Coen. Dat is vriendschap."

In 2013 gaf het duo in een interview nog aan vooral collega's te zijn, maar dat is nu veranderd. Lantinga denkt dat de intensiteit van hun werk er voornamelijk voor heeft gezorgd dat ze zo naar elkaar toe zijn gegroeid. 

"We maken zo veel mee. En ik kan het allemaal maar met één iemand écht delen: Coen." Toch moet de 39-jarige Radio 538-dj er niet aan denken om een week met de 35-jarige Swijnenberg op vakantie te gaan.

Swijnenberg ziet dat ook niet zitten. "Met je beste vrienden radio maken werkt ook niet. Met je vrienden deel je een geschiedenis. Als luisteraar voel je je dan op een bepaalde manier buitengesloten."

Oud stel

Ze willen niet op een oud koppel lijken. "Als je in een restaurant een stel ziet zitten dat twaalf jaar bij elkaar is, zíe je ze opveren wanneer de menukaart komt. Dan hebben ze wat te bespreken. Dat moment willen wij absoluut voorkomen", aldus Lantinga. 

De twee collega's kunnen echter niet zonder elkaar. "Een scheiding zou een behoorlijke impact hebben op mijn leven. Sander zit best wel diep", aldus Swijnenberg. Lantinga zou zijn leven heel kaal vinden zonder Swijnenberg.

"Coen is mijn milt: ik kán wel zonder hem, maar het is toch fijn dat ik hem heb."

Het tweetal wil nog lang samen radio blijven maken. "Als het aan mij ligt, gaan we nog twintig jaar door. Al zijn we dan misschien te oud voor 538. Dan ben jij zestig, Sander", grapt Swijnenberg.