Televisiekok Ramon Beuk heeft het faillissement voor zijn culinair bedrijf Culipro en evenementenlocatie De Glazen Ruimte aan moeten vragen. Na ruim tien jaar is het bedrijf failliet.

Beuks bedrijf Culipro kampte de afgelopen jaren met tegenvallende resultaten, meldt het AD maandag. De laatste jaarrekening van 2014 laat een negatief eigen vermogen van bijna een half miljoen euro zien.

De evenementenlocatie De Glazen Ruimte is sinds het faillissement gesloten.

De 45-jarige televisiekok gaat zich richten op koken, presenteren en boeken schrijven. Hij staat op dit moment achter het fornuis bij Tasty Comedy, een culinair- en theaterarrangement in samenwerking met komiek Jörgen Raymann in Scheveningen. 

"Het kostte de laatste tijd te veel energie en werd een blok aan het been. Daarom heb ik besloten ermee te stoppen", aldus Beuk tegen de krant. "Het is heel goed geweest, maar je moet het in stand houden en daar heb je goede mensen voor nodig die je de details van het vak constant moet bijbrengen.''

Bekijk de reactie van Beuk:

Nieuwe dingen

Beuk vindt de sluiting van de locatie geen groot probleem. "Ik vind het gewoon leuk steeds nieuwe dingen te doen."

Zeven vaste en vijftien oproepmedewerkers zijn ontslagen. Een aantal evenementen is geannuleerd. Curator Ferdinand Bosvelt werkt aan een doorstart voor De Glazen Ruimte.