Eva Jinek heeft het idee dat mannen meer naar haar kijken dan een paar jaar geleden.

"Toen ik het NOS Journaal presenteerde was ik misschien wat kilo's lichter, maar nu ben ik blijer, voel ik me sterker", vertelt de presentatrice van Jinek in Harper's Bazaar.

De 37-jarige Jinek vindt het ook niet erg dat ze niet meer het lichaam van een twintiger heeft. "Je kunt je niet concurreren met een lichaam van 21, dat is ook niet interessant. Het gaat om je verzameling ervaringen, hoe je praat, hoe je denkt, wat je weet, waar je geweest bent, wat je daarover vertelt."

"Daar schuilt aantrekkingskracht in, volgens mij. Ik maak me ook minder druk om uiterlijke zaken. Op tv draag ik natuurlijk enorm veel make-up, maar privé ga ik gerust zonder mascara de deur uit: toch een soort crime against humanity als je blond bent. Dat zou ik vroeger nooit gedaan hebben."

Botox

Ook heeft Jinek haar bedenkingen bij het gebruik van botox. "Ik vind vrouwen zonder rimpels niet per se mooier. Er ontstaat een soort inwisselbaarheid door botox en cosmetische chirurgie, een leeftijdsloosheid, waarbij jonge en oudere vrouwen op een rare manier op elkaar gaan lijken."

"Iedereen moet het zelf weten en ik vind het ook onzin dat er een tendens is waarbij vrouwen moeten opbiechten of ze botox gebruiken of niet. Als je corrigerend ondergoed draagt, hoef je dat toch ook niet meer iedereen te delen? Persoonlijk vind ik het niet mooi zodra het zichtbaar is. Als ik eerst botox zie en dan pas jouw hoofd, is de lol er voor mij vanaf."