Andy van der Meijde vindt dat hij geen makkelijke jeugd heeft gehad. "Het is een harde wereld, ik heb veel tegenslagen gekend in mijn jeugd", vertelt de oud-voetballer.

Van der Meijde vindt wel dat hij mentaal een voordeel heeft doordat hij zoveel heeft meegemaakt in zijn leven. "Ik ben van huis uit een knokker, maar wel eerlijk en rechtvaardig", aldus Van der Meijde tegen het AD.

Daarom houdt de 36-jarige Van der Meijde ook niet van pesten. "Dat vind ik zó laag. Op school, als ik daar was, pakte ik pesters ook altijd aan." Dat zorgde vaak voor ruzie. "Ik heb heel wat klappen gehad. Ik woonde in de Arnhemse wijk Malburgen en moest vooral overleven."

Doordat de ex-voetballer "van de straat kwam", kreeg hij meteen problemen toen hij begon als voetballer voor Ajax. "Ik loste problemen met mijn vuisten op. Dat kwam me duur te staan. Mijn eerste wedstrijd (was in 1994, red.), maar ik werd meteen geschorst door Ajax."

Grote fouten

Na Ajax, FC Twente  en Inter Milaan begon Van der Meijde bij Everton, daar ging het volgens de voetballer echt mis. "Ik verdiende bakken met geld, maar had geen idee wat ik daarmee moest doen. Ik heb echt alles over de balk gesmeten. Maar de enige die ik wat kan verwijten ben ik zelf. Ik heb grote fouten gemaakt in mijn leven.''

Van der Meijde begint vrijdag aan zijn carrière als kickbockser. Onder meer het trainen voor zijn debuut heeft zijn leven weer op de rails gekregen. "Sinds ik kickbokser ben, voel ik me sterker dan ooit".