Boris Titulaer heeft zijn band en andere medewerkers jarenlang benadeeld. De zanger, die optreedt als Bo Saris, sluisde geld weg naar aparte, geheime rekeningen, zeiden verschillende oud-collega's van de zanger donderdag in RTL Boulevard.

"Hij denkt alleen maar aan geld", zei vriend en oud-bandlid Leon Taihuttu. "Die is echt verslaafd aan geld, denk ik." Titulaer, die in 2004 het tweede seizoen van Idols won, zou zijn bandleden de laatste jaren niet meer hebben betaald.

Ook zakenman Wim Noorman, die naar eigen zeggen ruim negen ton in Titulaers carrière pompte, zag geen cent terug. "Ik heb acht jaar lang zijn salaris betaald. Ik heb hem aan alle kanten ondersteund. Ik deed het niet voor het geld, ik geloofde in hem. Daarom doet nu allemaal zo veel pijn."

In 2014, nadat Titulaer zijn meest recente plaat Gold uitbracht, trok Noorman zijn handen van de zanger af. "Toen ik hem losliet, ging het fout." Volgens Taihuttu vertrouwt Titulaer 'niemand om zich heen'. "Dit noem ik gewoon criminele praktijken, geld oversluizen", zegt de muzikant. "Ik vind het schandalig dat je zo met je mensen omgaat, die echt hard voor je werken."

Verrassingen

Volgens Noorman is iedereen 'besodemieterd' door Titulaer. "Of hij dat bewust of onbewust doet dat weet ik niet. Er zit iets in zijn karakter, helaas wel." Voormalig manager Mourice Plusquin wil niet in detail treden over de beschuldigingen aan het adres van Titulaer. "Maar ik heb op z'n zachtst gezegd voor veel verrassingen gestaan."

Het bedrijf van Titulaer, Bo-Rush Productions, werd deze week failliet verklaard. In november schreef de zanger op Facebook al dat hij met financiële problemen kampte.

"Financieel kan ik het niet meer bolwerken omdat mij al langere tijd door deze partijen alle zuurstof wordt ontnomen om te kunnen ademen, bewegen en dus werken", schreef Bo Saris destijds. "Ik vind het enorm spijtig dat ik niet alleen mijn fans maar ook mijn bandleden, die altijd voor mij klaarstaan, wederom moet teleurstellen."

Het nieuwe management van Boris laat weten op een later moment te reageren op het verhaal.