Anniek Pheifer vond het moederschap een zeer heftige ervaring. Kinderen krijgen kwam bij de actrice "aan als een mokerslag". 

"Iedereen doet maar alsof dat zo waanzinnig is, maar goedemiddag! Onzin, die roze wolk", zegt de 38-jarige Pheifer in gesprek met Jan Magazine.

Pheifer is getrouwd met acteur René van Zinnicq Bergmann. Samen hebben ze twee zoons; Willem (8) en Douwe (5). Toen de actrice zwanger raakte, was ze net een half jaar samen met Van Zinnicq Bergmann. 

"Ondanks dat we graag een kind wilden, waren we toch even geschokt. We kochten ook meteen een huis. Intussen werkte ik door. Het was te veel. En ik was nog niet van de schrik bekomen of daar kwam het tweede kind. Nog zo'n lief jongetje dat voortdurend naar me kijkt om te zien of hij wel de moeite waard is."

Perfectie

Pheifer zegt dat het streven om de perfecte zorg aan haar kinderen te geven haar vloerde: "Ik had voortdurend het idee dat ik hem kon verpesten, dat er een kras op zijn tere kinderziel zou komen als ik iets verkeerd zou doen. Ik wilde alles zó in de hand houden - zijn eten, drinken, slapen - dat ik me erin verloor."

In therapie leerde ze echter om haar negatieve gedachten de baas te zijn en te relativeren: "Als ik nu zo’n doemgedachte heb, herken ik die. Dan denk ik: oh, héb je die gedachte weer. Ik neem hem niet meer voor waar aan. Van paniekaanvallen heb ik geen last meer."