Advocaat Theo Hiddema werd al sinds 1992 gestalkt door een man met een Limburgs accent.

"De man aan de andere kant maakte zichzelf niet bekend van naam, maar refereerde alleen maar aan grote drugszaken die ik toen deed en aan een reis naar Suriname die ik in verband met een zaak gemaakt had", vertelt de 72-jarige advocaat in gesprek met de Telegraaf.

De advocaat vond het gek dat de man precies wist wat hij deed. "Ik schrok nog niet, maar liet het in eerste instantie overwaaien. Maar vooral de laatste vijf, zes jaar nam de intensiteit van de telefoontjes steeds meer toe."

"Vaak werd ik wel vijf keer of meer op een dag gebeld. Zelfs 's nachts werd ik lastiggevallen. Iedere keer ging het om diezelfde man met een Limburgs accent. Hij zei dan steevast: 'Theo, ben je al dronken?' Vervolgens werd er dan gelachen en werd de verbinding verbroken. Af en toe kreeg ik ook een sms'je."

Politie

Pas in augustus 2015 besloot de advocaat naar de politie te stappen. "Ik was verschrikkelijk kwaad. Juist in die tijd werd mijn vrouw ernstig ziek, dus werd ik na werktijd vaker gebeld door specialisten die mij medisch iets moesten mededelen. Nou, als je dan opneemt en je hebt die klootzaak van een stalker weer aan de lijn, dan vlieg je wel tegen het plafond kan ik je vertellen."

Inmiddels is de stalker opgepakt. "Ik sprong een gat in de lucht, kon het haast niet geloven. Ik heb begrepen dat het een Limburger, ene meneer B., is die vlak over de grens van Maastricht in België woont. Ik heb nog nooit van hem gehoord. Het is in ieder geval een opluchting."

De verdachte heeft een contactverbod opgelegd gekregen en moet later dit jaar voor de rechter verschijnen.