Tineke Schouten denkt met haar 61 jaar nog niet aan stoppen. De cabaretière krijgt van haar man wel eens het advies rustiger aan te doen, maar zij blijft liever zo lang mogelijk bezig.

"Als ik te veel tijd heb om na te denken, ga ik piekeren. Dan trek ik me het leed van de wereld aan", aldus Schouten in gesprek met Libelle.

"Niet zeuren, maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. Daar voel ik me ook het prettigst bij. Zelfs toen ik na de geboorte van mijn jongste dochter een soort postnatale depressie kreeg, ben ik niet gestopt met werken. Ik dacht alleen maar: mijn publiek heeft kaarten gekocht, ik kan het nu niet maken om een pauze nemen."

De cabaretière is, net als de gemiddelde Nederlander, van plan door te gaan tot haar 67e, ook al vraagt haar tien jaar oudere man haar regelmatig af te bouwen zodat ze kunnen gaan reizen.

"k zie het ook niet echt als werk, dat scheelt. Ik voel me gezegend dat ik dit kan, dat ik dit mág doen. Zolang ze me blijven vragen, ga ik ervan uit dat ik niet moet stoppen."