Romy Monteiro heeft het zo druk met haar werk in de musical The Bodyguard dat ze voorlopig niet denkt aan een relatie. "​Als ik 's avonds op het podium sta, is er geen tijd om te stappen of uit eten te gaan - laat staan voor de liefde."

"Ik ben pas 23 dus ik heb nog alle tijd. Natuurlijk verlang ik af en toe naar liefde en romantiek, zoals elke vrouw dat doet, maar ik ben een happy single", aldus de actrice in gesprek met Grazia.

Door haar hoofdrol in de musical heeft Monteiro weinig tijd voor een sociaal leven en staat 2016 vooral in het teken van werk. "Ik ben het komende jaar echt getrouwd met mijn carrière. Dat is oké, ik zie dat niet als offer."

Het gerucht dat ze iets zou hebben met haar tegenspeler Mark van Eeuwen lacht de actrice weg. "Ik weet ook niet of ik het wel leuk zou vinden met iemand uit de showbizz. Ik zit nog niet zo lang in dit wereldje en leer het net een beetje kennen. Dat wil ik liever op mezelf doen."

Mocht ze in de toekomst een partner willen, weet ze al precies waar ze naar op zoek gaat. "Ik vind het belangrijk dat iemand gepassioneerd is en een harde werker. Qua uiterlijk val ik op stoer en breed, echt zo’n typische man."