Amy Schumer is boos op het blad Glamour. De actrice werd genoemd in een nummer dat bedoeld was voor vrouwen met een maatje meer.

"Niet cool Glamour", zo reageerde Schumer dinsdag via Instagram. "Glamour heeft me zonder het te vragen in het plus size-nummer genoemd en het voelt niet goed. Jonge meiden zien mijn lichaamsbouw en denken dat dit plus size is?"

Ze denkt dat het blad jonge meiden een verkeerde boodschap geeft door haar onder de noemer 'plus size' te brengen. Andere, volgens Glamour inspirerende, vrouwen die in hetzelfde artikel werden genoemd zijn onder anderen Adele en Melissa McCarthy.

Schumer zegt de Amerikaanse kledingmaat 6-8 (36-38) te hebben, terwijl het blad bedoeld was voor vrouwen met maat 12 (42) of meer.

Inspireren

Glamour laat in een reactie aan People weten Schumer niet te hebben willen beledigen. "Het artikel zei slechts 'Vrouwen die ons inspireren', omdat we geloven dat haar gepassioneerde en duidelijke boodschap van positief denken over haar lichaam inspirerend is. De editie beschreef haar niet als plus size. Het spijt ons als we haar op wat voor manier dan ook hebben beledigd."

Schumer bedankte later haar volgers op Instagram en Twitter voor hun ideeën over de term plus size. "Het komt erop neer dat we klaar zijn met deze onnodige labels die alleen voor vrouwen gebruikt lijken te worden."