Pia Douwes vindt zichzelf nog te jong voor een biografie over haar leven.

"Ik heb nog een stukje levenservaring nodig. Ik wil nog wat meemaken voordat ik wat leuke wijze dingen kan zeggen", zei de 51-jarige musicalster dinsdag in een interview met Shownieuws.

De actrice zit dertig jaar in het vak en om dat te vieren presenteerde ze dinsdag in Amsterdam een speciaal fotoboek, getiteld Ogen.blikken uit de barok. Het boek bevat visuele vertellingen van Douwes en is een ode aan de barok.

Karin Bloemen was de eerste die het boek in ontvangst mocht nemen. Ook haar 87-jarige vader was bij de boekpresentatie aanwezig. De 83-jarige moeder van Douwes kon vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

Zorgen

Douwes vertelt aan Shownieuws dat ze een bijzondere band heeft met haar ouders en zich altijd door hen gesteund voelt. In de dertig jaar misten zij nog geen enkele show van haar dochter. Bovendien legde haar vader alle voorstellingen van Douwes op camera vast.

Nu haar ouders op leeftijd zijn en te maken krijgen met ouderdomsziekten probeert ze vaker in Nederland te zijn. "Ik zorg ervoor dat ik dichter bij mijn ouders blijf, zodat ik voor hen kan zorgen. Ik spreek ze nu heel vaak. Het is heel fijn om voor ze te kunnen zorgen", vertelt Douwes die veel optreedt in theaters in Duitsland en Oostenrijk.