Meadow Walker, de dochter van de in 2013 omgekomen acteur Paul Walker, zet haar rechtszaak tegen Porsche door.

Dit ondanks de uitspraak van de rechter, die dinsdag oordeelde dat het fatale ongeluk waarbij Walker overleed niet de schuld van de automaker was.

De uitspraak was in een zaak aangespannen door de weduwe van Roger Rodas, die achter het stuur zat en ook om het leven kwam. Rodas bestuurde in 2013 de Porsche Carrera GT uit 2005 toen deze crashte. Volgens Kristine Rodas was de auto onveilig, onder meer door defecten en tekortkomingen in de fabricage.

Uit politieonderzoek na het ongeluk kwam naar voren dat Rodas tussen de 125 en 150 kilometer per uur had gereden, terwijl de maximale snelheid 70 was. Dat was voor de rechter een van de redenen om het autobedrijf onschuldig te verklaren. Daarnaast zou de Porsche Carrera GT uit 2005 geen defecten hebben.

Verschillen

Toch ziet Meadow geen reden haar zaak tegen Porsche op te geven. De rechtszaak die zij heeft aangespannen heeft "aanzienlijke verschillen" met die van Kristine Rodas, zo liet haar advocaat dinsdag weten in een reactie waar The Wrap over schrijft.

De uitspraak van de rechter kan toch slecht nieuws zijn voor Meadow. Ook zij wijst op vermeende tekortkomingen van de auto. Zo zouden de brandstofleidingen in de wagen niet brandveilig zijn en zou een slechte gordel Walker vast hebben geketend in de auto.

Video: Paul Walker overleden door klap en vuur