Nieuwslezeres Dionne Stax is momenteel vrijgezel, maar hoopt ooit weer een goede relatie te hebben. Ze wil in ieder geval geen man met een groot ego.

"Humor en zelfspot vind ik belangrijk. Voor mij geen man die zichzelf geweldig vindt", zegt de 30-jarige Stax in gesprek met Beau Monde. "Ik hoop niet dat dit op een contactadvertentie lijkt, want ik ben niet echt op zoek."

Wel moet een potentiële vriend een ruggengraat hebben, slim zijn en iets te melden hebben. "Anders is mijn aandacht zo weg. Zijn lengte? Langer dan mijn 1.78 meter! Dat heb ik overgehouden aan mijn klassenfoto's. Vanaf groep 1 stak ik boven iedereen uit en ik vond het afschuwelijk!"

De presentatrice heeft net zeven jaar lang een relatie gehad. "We waren twintigers en allebei zoekende: welke kant willen we op? Terugkijkend was het mooi hoe we elkaar hielpen met het vinden van de juiste richting, dat we een hecht team vormden. Het 'samen-staan-we-sterk-gevoel' is essentieel in een relatie. Ik hoop dat ooit weer te vinden."

Dertig jaar

Stax werd een jaar geleden dertig. "Als meisje van twaalf had ik een bepaald beeld: als ik dertig ben, dan heb ik een leuke baan, een man, een koophuis en een kind. Nu ben ik dertig en heb ik alleen die leuke baan. Toen mijn verjaardag naderde, heb ik daar even van wakker gelegen."

"Om uiteindelijk te concluderen dat ik een heel leuk leven heb. Ik heb echt een topbaan en heel veel lieve mensen om mij heen. Man en kind heb ik niet, maar er komt ongetwijfeld wel weer een dag dat ik iemand ontmoet met wie ik mijn leven wil delen. Liefde komt vanzelf."