Automerk Porsche heeft de rechtszaak over de schuldvraag van het dodelijk ongeluk van acteur Paul Walker en zijn vriend Roger Rodas gewonnen.

De rechtszaak werd aangespannen door Rodas' weduwe. De rechter is van mening dat Porsche niets te verwijten valt, aldus TMZ

Rodas bestuurde in 2013 de Porsche Carrera GT uit 2005 toen deze crashte. Volgens Kristine Rodas was de auto onveilig, onder meer door defecten en tekortkomingen in de fabricage.

Uit politieonderzoek na het ongeluk kwam naar voren dat Rodas tussen de 125 en 150 kilometer per uur had gereden, terwijl de maximale snelheid 70 was.

Onschuldig

Dat was voor de rechter een van de redenen om het autobedrijf onschuldig te verklaren. Daarnaast zou de Porsche Carrera GT uit 2005 geen defecten hebben.

Er loopt verder nog een rechtszaak tegen Porsche, die aangespannen is door Walkers dochter Meadow. De uitspraak van de rechter deze dinsdag is slecht nieuws voor haar, want ook zij wijst op vermeende tekortkomingen van de auto.

Zo zouden de brandstofleidingen in de wagen niet brandveilig zijn en zou een slechte gordel Walker vast hebben geketend in de auto.