Gwen Stefani heeft haar scheiding met Gavin Rossdale nog lang niet verwerkt. ''Het is nog steeds pijnlijk'', legde de zangeres maandag uit in Good Morning America.

''Ik ben nog erg bezig met alle gevolgen. Wat gebeurt er allemaal? Er zijn zoveel leuke dingen gaande, maar het is ook nog steeds erg zwaar om te zien dat je gezin uit elkaar valt. En wat doe je daarna?", zegt Stefani in de show.

Stefani vroeg in augustus een scheiding aan. Waarom het huwelijk van de zangeres en de frontman van Bush klapte, hield Stefani ook maandag voor zich, schrijft People. ''Ik heb er geen woorden voor hoe ik me voelde. Ik schaamde me en ik wilde niet falen. Ik moest iets doen om er iets goeds van te maken, dus begon ik muziek te schrijven."

Het resultaat is haar album This Is What the Truth Feels Like. Het album hielp haar de scheiding te verwerken. ''Er gebeurde iets in de studio. Ik kwam daar en het enige wat ik zei was dat ik een nieuw album wilde schrijven. Het kon me niet schelen, maar dit moest eruit, om te overleven."

Onzeker

Tegenwoordig is de 46-jarige zangeres gelukkig met haar Voice-collega Blake Shelton. "Ik ben positief en creatief. Nu hoef ik niet langer onzeker te zijn of te schrijven over hartzeer."