Isa Hoes werd 5,5 jaar geleden weduwe en vindt het nog steeds vreemd om mannen te ontmoeten. Haar eerste kus vond binnen een jaar na de zelfmoord van Antonie Kamerling plaats. "Het was een getrouwde man, maar prima."

"We gingen ook niet verder, dat vond ik heel fijn. Het was alleen zoenen. Dat was al spannend genoeg, je moet alles weer opnieuw vinden en voelen", zegt Hoes in gesprek met Linda.tv. 

Hoes en Kamerling trouwden in 1997 en hebben twee kinderen: zoon Merlijn (18) en dochter Vlinder (11). 

Hoes zegt dat haar huidige liefdesleven soms nog steeds enigszins overschaduwd raakt door de zelfmoord van Kamerling: "Het is niet dat wij gescheiden zijn. Hij heeft ervoor gekozen om er niet meer te zijn, terwijl ik wel heel erg van hem hield. Dat maakt het ingewikkelder."

Nieuwe liefde

Op de vraag of Hoes zich na Kamerlings dood ooit heeft afgevraagd of ze uberhaupt wel een nieuwe liefde in haar leven mocht verwelkomen, reageert ze echter stellig: "Nee zeg, hij is verdwenen. Daar ben ik heel makkelijk in. Nu ben ik."

Toch heeft ze na Kamerlings dood geen lange, vaste relatie meer gehad: "Ik heb geen man, dat is ingewikkeld. Misschien komt dat nooit meer." Gevraagd of ze daar dan wel behoefte aan heeft, zegt Hoes: "Ja en nee, dat is een ontzettende struggle."

Geen interesse

Hoes geniet er namelijk van mannen te kunnen ontmoeten, maar als alleenstaande moeder en actieve actrice heeft ze soms geen interesse om in haar vrije tijd ook nog eens op stap te gaan. 

Het hebben van een relatie is voor haar eigen geluk echter niet doorslaggevend. Hoe haar kinderen zich voelen vindt ze veel belangrijker: "Ik kan heel goed in mijn vel zitten, maar zodra het niet goed gaat met een van hen dan voel ik me net zoals zij."