Tests hebben uitgewezen dat het mes dat werd gevonden bij het landgoed van O.J. Simpson geen moordwapen is.

De BBC meldt zaterdag dat de politie van Los Angeles al langere tijd onderzoek deed naar het mes.

Eerder werd al bekend dat er geen DNA was gevonden op het mes. Ook zou er geen ander bewijs zijn om hard te kunnen maken dat het mes is gebruikt als wapen. De politie meldde in maart al dat het geen moordwapen kon zijn omdat het lemmet daarvoor te kort zou zijn. Het zou vooral worden gebruikt om te tuinieren.

Volgens de politie claimde een bouwvakker dat hij het mes had gevonden in 1998 bij het huis van O.J. Simpson. Hij gaf vervolgens het mes aan een politieagent die vlak bij het huis aan het werk was. Deze heeft vervolgens het mes jarenlang in eigen bezit gehouden.

Begin dit jaar ging de agent met pensioen en besloot hij een vriend bij de politie te benaderen. Hij vertelde hem over het mes, waarna er bij hem alarmbellen gingen rinkelen. De agent werd meteen verzocht het mes in te leveren.

Video: Politie onderzoekt mes 

Politie onderzoekt mes dat gevonden zou zijn bij woning O.J. Simpson
Politie onderzoekt mes dat gevonden zou zijn bij woning O.J. Simpson

Vrijgesproken

O.J. Simpson wordt al lange tijd verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend in 1994. Van deze verdenking werd hij vrijgesproken. Brown en haar vriend werden meerdere malen met een mes gestoken. Het moordwapen is echter nooit gevonden.

Momenteel zit de oud-American Football-speler een celstraf uit van 33 jaar voor onder meer een gewapende overval en kidnapping.