Een werknemer bij de Indonesische immigratiedienst zegt dat Leonardo DiCaprio mogelijk niet meer mag terugkomen naar Indonesië als hij kritiek blijft geven op de palmolie-industrie in het land.

"We kunnen hem op de zwarte lijst zetten van Indonesië op ieder moment, als hij blijft provoceren op zijn sociale media", zegt Heru Santoso, woordvoerder van het ministerie van Recht en Mensenrechten. Dat meldt Page Six.

De acteur bezocht vorige week voor een dag het beschermde Mount Leuser Nationale Park in Tamiang en maakte foto's die hij op Instagram plaatste. Bij de foto's uitte hij zijn zorgen over de leefomgeving van bedreigde diersoorten die er leven. "De uitbreiding van palmolieplantages laat het regenwoud uit elkaar vallen. (..) Voor olifanten wordt het hierdoor lastiger om goede bronnen van eten en water te vinden."

DiCaprio liet daarna weten dat zijn stichting lokale partners steunt en riep mensen op om te vechten voor de bescherming van het ecosysteem in de regio. Volgens Santoso gebruikte de 41-jarige acteur zijn bezoek enkel om de palmolie-industrie en de Indonesische regering in diskrediet te brengen.