George Clooney is boos over een nep-interview over zijn huwelijk in Hello Magazine. Clooney zegt nooit te zijn geïnterviewd.

''Hello Magazine heeft een 'exclusief interview' met mij afgedrukt, wat breed is opgepakt. Onder meer Vanity Fair, Marie Claire, The Sun en The Evening Standard citeren uit het interview. Het probleem is echter dat ik nooit een interview heb gegeven aan Hello Magazine. De quotes kloppen niet'', zegt Clooney in een verklaring waar New York Daily News uit citeert.

George Clooney houdt zijn privéleven doorgaans geheim en kiest de media die hij te woord staat zorgvuldig uit. Quotes over zijn vrouw Amal, die hij volgens het interview nooit langer dan een week verlaat, zijn dan ook te mooi om waar te zijn.

Clooney: ''Mijn ervaring is dat het niet ongebruikelijk is om verkeerd geciteerd te worden, maar een compleet verzonnen 'exclusief interview' is nieuw voor mij en een verontrustende trend."

Rectificatie

Hello heeft het hele interview vrijdag op de website van het magazine gerectificeerd. ''Hello Magazine is zeer geschokt door de verklaring van George Clooney waaruit blijkt dat ons interview niet authentiek is. De Hello Group kocht het interview te goeder trouw van een respectabel agentschap. Bij de aankoop gingen we ervan uit dat de tekst in alle opzichten correct en accuraat was'', staat in de rectificatie.

''In de tussentijd tonen we het diepste respect voor meneer Clooney en zijn vrouw en zijn oprechte betrokkenheid bij respectabele en accurate journalistiek."