De tweeling van Qmusic-dj Mattie Valk en zijn vriendin Kirsten is vroeger dan uitgerekend geboren. De meisjes Vesper en Bo zijn na 26 weken geboren.

Valk vertelt dat dinsdag in zijn radioprogramma op Qmusic tegen collega Wietze de Jager. "Een week geleden ben ik vader geworden van twee meisjes, dat is na 26 weken gebeurd. Iedereen die er een beetje verstand van heeft weet dat dit veel te vroeg is."

Kirsten was begin juli uitgerekend.  Een 'normale' zwangerschap duurt gemiddeld ongeveer 40 weken. Tweelingen worden wel relatief vaak een aantal weken te vroeg geboren.

Valk was al een tijdje afwezig in zijn radioprogramma. ''Je weet eigenlijk niet zo goed wat je overkomt. Op een gegeven moment zijn er signalen dat het wel eens zou kunnen komen." De dj vertelt dat artsen nog hebben geprobeerd om de bevalling te rekken met behulp van medicatie.

"Je denkt dat je ooit kleine kindjes hebt gezien, maar dit is zo ontzettend klein. Er werden vragen gesteld van 'gaan ze het redden'. Gelukkig lijkt het daar wel naar", vertelt de dj. "Ze doen het ontzettend goed, en iedere dag is er één."

Mattie vertelt over te vroeg geboren dochters

Dubbel

"Het is ontzettend dubbel. Moet je blij zijn? Iedereen die ons feliciteert zeg ik ook tegen: feliciteer ons maar met potlood. Ik weet het anders ook niet zo goed. Het is ook niet het gevoel van 'wauw ik ben vader', omdat je alleen maar denkt 'jeetjemina waar ben ik in beland'."

De dj maakte in januari bekend dat hij vader zou worden van een tweeling. Een maand later vertelde de 31-jarige radio-dj dat hij en zijn vriendin twee meisjes krijgen.

Valk weet nog niet wanneer hij weer op de radio te horen is. "Ik moet alles even voor mezelf op een rijtje zetten. Ik hoop er snel weer te zijn. Op dit moment heb ik daar alleen even niet de energie voor."