Wentworth Miller had last van internetgrap over zijn toegenomen gewicht

Wentworth Miller vond de internetgrap, waarop te zien is dat hij was aangekomen na zijn periode in de serie Prison Break, "erg pijnlijk".

De acteur reageert op de grap via zijn Facebookpagina. "Het is niet de eerste keer dat ik onderwerp ben van een internetgrap, maar deze is anders dan de anderen: deze herinnert mij aan een lastige tijd."

Miller wordt op de bewerkte foto vergeleken in zijn periode bij Prison Break, en in de tijd na het stoppen van de serie in 2009 waarin hij is aangekomen. "Wanneer je uit de gevangenis ontsnapt en het monopolie van de McDonald's ontdekt", stond bij de foto geschreven.

De acteur legt uit hoe het komt dat hij dikker is geworden. "In 2010 ben ik minder actief gaan acteren, omdat ik suïcidaal was. (..) Sinds mijn kindertijd worstel ik met depressies. Dat gevecht kost mij tijd, kansen, relaties en duizenden slapeloze nachten."

"Ik zocht overal naar afleiding en troost. Ik vond dat in eten. Het kon ook drugs, alcohol en seks zijn. Voor mij was eten het enige waar ik naar uit kon kijken. Soms was het hoogtepunt van de week een nieuwe aflevering van Top Chef."

Paparazzi

De 43-jarige acteur schrijft dat hij de paparazzi in die tijd vervelend vond. "Het was het laatste waar ik behoefte aan had. Ik werd dikker: lekker belangrijk. De paparazzi namen foto's van mijn toegenomen gewicht en schreven in de bladen 'van fit naar vet'."

"Toen ik deze nieuwe internetgrap voor het eerst zag op sociale media, deed dit erg pijn. Ik heb leren relativeren en kan er nu betekenis aangeven. De betekenis die ik aan deze foto geef is: kracht, genezen en vergeven."

Excuses

De makers van The Lad Bible, de website waarop de grap werd gepubliceerd, hebben hun excuses aangeboden voor de foto. "We willen laten weten dat we hier heel, heel erg verkeerd waren. Mentale gezondheid is niet iets om grappen over te maken. (..) Onze bedoelingen waren niet om je pijn te bezorgen door je te herinneren aan dit dieptepunt uit je leven."

Lees meer over:
Tip de redactie