Jet van Nieuwkerk vindt bekende achternaam 'geen nadeel'

Jet van Nieuwkerk slaat als schrijfster over eten en gezondheid een heel andere weg in dan haar vader, talkshowhost Matthijs van Nieuwkerk. Toch denkt ze niet dat de extra aandacht vanwege haar bekende achternaam haar carrière in de weg zit.

"Ik heb het nooit als negatief ervaren", zegt van Nieuwkerk in een interview met Viva.

"Ik maak nu een boek over een gezond leven, wat volledig uit mijn hart is geschreven. (..) En als ik dan het geluk heb dat het extra aandacht krijgt door mijn achternaam, zie ik dat vooral als een voordeel."

Toch gelooft de schrijfster niet dat ze haar carrière aan haar vader te danken heeft. "Ik zou mezelf te kort doen als ik zou denken dat het aan mijn achternaam ligt. Ik denk dat mensen vinden dat ik leuk kan schrijven en dat ze me een leuk persoon vinden. Ik doe natuurlijk ook wel echt iets heel anders dan mijn vader."

Van Nieuwkerks boek, met de titel Het boek van Jet, ligt over tweeëneenhalve maand in de winkels. De belangrijkste boodschap die de schrijfster haar lezers wil meegeven is dat ze niet te streng voor zichzelf moeten zijn. "Daarom schrijf ik bijvoorbeeld ook over wat te doen als je een kutdag hebt."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie