Janice Dickinson heeft maandag onthuld dat ze aan borstkanker lijdt. 

Het ex-topmodel kreeg de diagnose op 12 maart, vertelt ze in een interview met Daily Mail.

De 61-jarige Dickinson is erg geschokt. "Het is nog steeds shockerend. Vandaag werd ik zo bang... Ik werd gewoon echt bang en het raakt me", aldus het ex-model. "Maar ik ga me niet laten leiden door die angst. Ik ga hier doorheen komen."

Dickinson ging met maagproblemen naar haar arts, toen de arts besloot om een volledig lichamelijk onderzoek uit te voeren. Ze voelde meteen een knobbeltje in haar rechterborst. De dag erna kreeg het ex-topmodel een mammogram en biopsie. Na een dag bleek uit de resultaten dat Dickinson borstkanker heeft.

Dickinson zegt dat het voelt alsof ze in een nachtmerrie is beland sinds de diagnose. Ze vreest niet zozeer voor zichzelf, maar meer voor haar familie. "Voor mijn twee kinderen, mijn verloofde en onze bijna vier jaar oude kleinzoon", aldus Dickinson.

"Ik was aan het winkelen met mijn 22-jarige dochter toen ik het telefoontje kreeg. Ik wist toen dat ik moedig en sterk moest zijn voor haar." Toen het model haar 28-jarige zoon belde, had ze het moeilijk. "Ik hoorde dat hij schrok. Dat was moeilijk, maar maakte me ook trots. Trots dat ik zoveel liefde ken."

Geen geheim

Janice wil geen geheim maken van haar ziekte. "Ik doe dit voor alle vrouwen. Mensen kennen mij van realitytelevisie, de mode-industrie, ik was een van de eerste supermodellen. Als ik hiermee niet miljoenen vrouwen inspireer, dan snap je mijn boodschap niet."

Het voormalig model, dat ook nooit een geheim maakte van de plastische chirurgie die ze onderging, is vastbesloten de ziekte te overwinnen. "Ik ben Janice Dickinson en blijf hier nog heel, heel lang. Jullie zijn nog niet van mij af."