Andy en Melisa van der Meijde hebben hun ruzie bijgelegd. De oud-voetballer was even uit huis omdat de spanning tussen de twee kortgeleden hoog opliep.

"Om rust te hebben, ben ik bij mijn moeder geweest", vertelt Van der Meijde in gesprek met de Telegraaf. "Ik moest er gewoon uit voordat het thuis compleet ging escaleren."

De voormalig voetballer van Ajax en zijn vrouw hebben afgelopen anderhalf jaar hun huis flink verbouwd. Dat leverde hen veel stress op. "Dat breekt ons nu op. Bij zo'n verbouwing komt heel wat kijken. Normale mensen waren halverwege de rit al niet meer bij elkaar geweest."

"Vooral Melisa is er dag en nacht mee bezig geweest. Soms wordt het mij teveel en klapt de bom. Die is dus letterlijk in huis ontploft. Daar gaat een grote ruzie aan vooraf, anders stap je niet zomaar op. Als ik boos ben, kan ik heel koppig worden en is er geen land meer met mij te bezeilen."

Teveel gepraat

Van der Meijde kon vooral niet tegen het gepraat van zijn vrouw. "Als je met een dergelijk groot project bezig bent, gaat het thuis alleen maar over het huis, huis en nog eens huis. Zelfs in bed. Melisa heeft er geen rem op, die kan daar alleen maar over praten."

Inmiddels hebben de twee alles uitgesproken. "Als het klaar is, dan is het klaar. Natuurlijk is het allemaal niet leuk, maar beter dan dat je elkaar de tent uitvecht. Dat is het laatste wat ik zou doen."