Prominente Britten maken zich sterk voor vluchtelingen

Jude Law maakt zich sterk voor de hereniging van gevluchte gezinnen. De acteur is een van de tachtig prominente Britten die premier David Cameron in een open brief oproepen meer te doen voor gevluchte kinderen en verscheurde gezinnen. 

De brief verscheen vrijdag in The Guardian.

"We zien beelden van deze humanitaire crisis week na week op televisie. Families doen wanhopige pogingen hun geliefden te bereiken. Getraumatiseerde kinderen hebben niemand om hen te beschermen", schrijven de Britse sterren.

"Het Verenigd Koninkrijk kan bogen op een geschiedenis van het beschermen van oorlogsslachtoffers. Wij dringen er bij David Cameron op aan dat voort te zetten door meer te doen om deze kwetsbare vluchtelingen te beschermen."

Spoed

De sterren - onder wie ook Michael Palin, Patrick Stewart, Steve Coogan, Paloma Faith en Vivienne Westwood - willen dat Cameron 'met spoed' actie onderneemt. "Wij roepen onze premier op zich in te zetten voor de hervestiging van vluchtelingen en om meer te doen voor gezinshereniging om zo van hun familie gescheiden kinderen te helpen."

Lees meer over:
Tip de redactie