AMSTERDAM - Mariah Carey heeft weer reden tot lachen. De 32-jarige zangeres heeft een platencontract gesloten met Island/Def Jam, dat ook onderdak biedt aan artiesten als Jay-Z en Ryan Adams. Het is niet bekend hoeveel geld er met de deal gemoeid is.

Het is voor Island/Def Jam - onderdeel van de Universal Music Group - te hopen dat haar nieuwe cd's meer succes hebben dan haar meest recente werk Glitter. Hiervan gingen slechts twee miljoen stuks over de toonbank. Heel wat minder dan de twintig miljoen exemplaren die ze van Music Box (1993) verkocht. Voor platenmaatschappij EMI was het floppen van Glitter reden genoeg om het contract van Carey eerder dit jaar voor 28 miljoen dollar af te kopen.

Of Mariah haar oude successen kan herhalen is nog maar de vraag. Desondanks toont Lyor Cohen - de baas van Island/Def Jam - zich een tevreden man. "We zijn blij dat Mariah Island heeft gekozen als partner voor de volgende fase in haar onovertroffen carrière."

Voor Mariah is er dus weer wat reden tot lachen. Daar was lange tijd weinig reden toe. Vorig jaar juli belandde de zangeres in het ziekenhuis wegens een zware zenuwinzinking. In september werd ze vanwge een emotionele terugslag opnieuw opgenomen. Daar kwam dit jaar nog een Gouden Framboos bij voor haar slechte acteren in de deels autobiografische film
Glitter