AMSTERDAM - De familie van de overleden zanger André Hazes wil rust hebben. De acties en initiatieven waarmee de familie wordt overspoeld, veroorzaken veel onrust en druk. Dat liet het impressariaat Melvin Producties vrijdag namens de familie weten.

De vrouw van wijlen André Hazes, Rachel, laat weten dat de ceremonie in de Amsterdam ArenA was bedoeld om fans tegelijkertijd afscheid te laten nemen en daarna rust te creëren. Over het initiatief om een standbeeld voor de Amsterdamse zanger te maken is ook nog niets te melden. Volgens het impressariaat worden de plannen na een periode van bezinning in alle rust uitgewerkt. "Wij hopen dat iedereen het hierbij wil laten, zodat wij in alle rust onze eigen toekomst en koers kunnen bepalen'', aldus Rachel Hazes.

Goedbedoeld

De familie zegt de afgelopen periode vaak voor initiatieven te zijn benaderd. "Het gaat om goedbedoelde acties van fans, maar ook om commerciële initiatieven van bedrijven met winstoogmerk.'' De familie benadrukt dat het gebruik van de naam of afbeelding van André Hazes voor dergelijke acties niet is toegestaan.

Hazes overleed op 23 september aan een hartstilstand. Anderhalve week geleden namen fans op grootse wijze in de Amsterdam ArenA afscheid.