Kesha en haar advocaten zijn opnieuw ten strijde getrokken tegen het contract met platenmaatschappij Sony waar ze niet onder uit lijkt te kunnen komen.

Maandag overlegde ze een nieuw beroep bij de rechter, melden Amerikaanse media.

"Allereerst heeft de rechtbank zich vergist in zijn beslissing waarin wordt gesteld dat Kesha kan opnemen zonder tussenkomst van Gottwald", zo begint het beroep tegen de uitspraak in de zaak van vorige maand waarin Kesha zich af probeerde af te scheiden van producer Dr. Luke, die in het echt Lukasz Gottwald heet.

Ze beschuldigt hem van seksueel misbruik, iets dat Gottwald stellig ontkent. De producent tekende eerder een contract met Kesha, dat onder werd gebracht bij Sony. Volgens het contract moet Kesha haar nieuwe werk bij het bedrijf uitgeven.

"En dat lijkt op slavernij", vinden Kesha en haar team. "De rechtbank erkende dat 'slavernij al lang voorbij is' en dat 'je niemand kan dwingen om iemand te laten werken met wie ze niet willen werken', maar dat is precies wat de uitspraak wel afdwingt."

Faam

Ook zou de carrière van de muzikante flink wat schade hebben opgelopen doordat ze niet naar eigen believen haar zangcarrière kon voortzetten. "Vele ervaringsexperts uit de muziekindustrie bevestigen dat de faam van een jonge popster snel vergaat als je het momentum verliest."

Er moet nog een datum gepland worden voor een nieuwe zitting, maar de advocaat van Gottwald reageert dat Kesha weinig kans maakt tegen haar cliënt. "De rechtbank heeft meerdere malen gezegd dat Kesha al vrij was om zonder Gottwald op te nemen en dat ze niet met feiten op tafel kwam die haar claims ondersteunen", zegt Christine Lepera in een verklaring aan de media. "Dat komt omdat al het bewijs, inclusief haar eerdere getuigenverklaring, laten zien dat haar beschuldigen vals zijn."