Zayn Malik moest in zijn tijd bij One Direction verplicht zijn baard afscheren. De zanger haalt in een interview uit naar de strenge richtlijnen aan het uiterlijk die door het management van de jongensgroep werden gesteld.

"Er waren bepaalde regels voor ons uiterlijk die ervoor moesten zorgen dat we er uitzagen als jonge tienerjongens", vertelt Malik in Complex Magazine. "Bijvoorbeeld mijn baard, eerlijk: ik mocht hem niet houden."

Hoewel de 23-jarige zanger zich in het begin aan de richtlijnen hield, zette hij zich hier later tegen af. "Toen ik ouder werd ging ik hiertegen in en besloot ik hem hoe dan ook te laten staan." 

"Dat was omdat ik er ouder uitzag dan de rest. Het verbod op het houden van mijn baard was een van de dingen die mij niet beviel. (...) Ik wilde ook mijn haar verven wanneer ik dat wilde, dat mocht ik alleen niet."

Geverfd haar

Sinds zijn vertrek bij de groep vorig jaar heeft de zanger meerdere malen zijn haar geverfd. Ook plaatst hij regelmatig foto's op zijn Instagram van nieuwe tatoeages. Na zijn vertrek bij One Direction begon hij met zijn solocarrière. Deze maand brengt de zanger zijn eerste eigen album uit: Mind of Mine.