Bram Moszkowicz heeft er spijt van dat hij bekende Nederlander is geworden. "Dat wat mij gebeurd is, heeft een causaal verband met BN'er zijn", zegt de voormalig advocaat tegen Wilfred Genee in het programma Wat gaat er nu door je heen?

Moszkowicz zegt dat voor zover dat mogelijk zou zijn geweest, hij graag de keuze had gehad om geen bekende Nederlander te worden. "Maar als je grote zaken doet (in de advocatuur, red.), dan wordt dat moeilijk."

De 55-jarige Moszkowicz kwam de afgelopen jaren in het nieuws als advocaat van Geert Wilders, maar ook doordat hij tegen de regels in contant geld had aangenomen van cliënten. 

Bekend worden doordat je moet aanschuiven bij talkhows had niet direct zijn voorkeur. "Ik had soms echt geen zin om om 23.00 uur bij Pauw & Witteman te zitten over de zaak Wilders. Dat leverde me niets op. Maar het moest voor mijn cliënten."

Rijk man

Toch is Moszkowicz nu gelukkiger dan vroeger, ook al is hij een bekendheid. "Mijn kinderen zijn gezond, mijn familie houdt van me, mijn geliefde houdt van me en ik heb twee/drie hele goede vrienden. Ik ben een rijk man."

De aflevering met Bram Moszkowicz in maandagavond om 22.00 uur te zien bij RTL 7

Video: Bram Moszkowicz in gesprek met Wilfred Genee

Bram Moszkowicz heeft er spijt van dat hij BN'er is
Bram Moszkowicz heeft er spijt van dat hij BN'er is