Tim Hofman heeft zijn studentenjaren niet als plezierig beschouwd. Hij werd er voornamelijk "heel ongelukkig" van.

"Mijn leven gaat echt niet altijd van een leien dakje", vertelt hij in gesprek met De Studentenkrant.

De BNN-presentator wil daarmee benadrukken dat hij ook tegenslagen in zijn leven heeft gehad en dat hij geen zondagskind is. "Een zondagskind komt het allemaal aanwaaien, die hoeft daar niks voor te doen. Maar ook ik heb eens hopeloos verloren bij een tramhokje gestaan met mijn ziel onder mijn arm terwijl ik net aan studie nummer drie was begonnen. Ik vond het vreselijk."

"Acht uur in de week college en dan met zo'n studiegroepje een opdracht uitwerken. Dan moet je daarnaast een stom baantje hebben om te overleven." Hofman was drie jaar lang verkoper voor goede doelen en ging elke dag langs de deuren. "Maar daardoor heb ik wel echt leren lullen. Ik verkoop nog een grasmaaier aan iemand met beton in zijn achtertuin."

BNN

Uiteindelijk stopte de Wie is de Mol?-winnaar met zijn studie en besloot hij een opleiding bij BNN te volgen, met als gevolg dat hij nu presentator is van onder andere Spuiten en Slikken en Je Zal Het Maar Hebben

Door het succes is hij al bijna klaar met het afbetalen van zijn studieschuld. "Als je niks afmaakt moet je inderdaad alles terugbetalen. Overigens heb ik nu minstens zoveel zorgen als tijdens mijn jaren als student. Wat dat betreft zou ik zeggen: geniet er nog maar even van. Had ik al gezegd dat ik het heel knap vind als mensen een master hebben afgerond? Het is mij nooit gelukt."