Kenny B bezat niet veel geld vóór het uitbrengen van zijn hit Parijs. Met de opbrengsten van het nummer heeft hij eerst zijn schulden afbetaald.

"Ziektekosten, schulden bij de gemeente. Ik had er veel (schulden, red.)", aldus Kenneth Bron, zoals de zanger echt heet, maandag tegen het AD.

Toch heeft de zanger zich nooit arm gevoeld. "Er was gewoon geen geld. Achteraf kan ik zeggen: 'Wow, er was een tijd dat mijn verwarming het vijf jaar lang niet deed.'"

De 54-jarige Bron weet nog goed wat hem vroeger allemaal is overkomen. "In mijn leven is van alles gebeurd, en niet alles was even leuk. Ik was vredesonderhandelaar in de de Binnenlandse Oorlog in Suriname. Dat was vreselijk, mensen gingen dood in die strijd."

Jeugd

Ook zijn jeugd was niet leuk. "Mijn ouders scheidden en ik eindigde op een internaat midden in het bos, waar ik de zwakste was... Ik accepteerde die situatie, maar leuk was het niet."

Daarom waardeert de zanger de positie waarin hij nu verkeert. Voor zijn hit woonde hij in een anti-kraakpand in Tilburg. Om de connectie met het verleden niet kwijt te raken houdt hij die ruimte, ondanks dat hij in een nieuw huis woont, nog steeds aan.