Carice van Houten en Guy Pearce krijgen een kind. Haar agent bevestigt zaterdag de zwangerschap naar aanleiding van berichtgeving in Amerikaanse media.

"Carice en Guy zijn heel blij", laat haar agent weten. Wanneer de baby wordt verwacht, houdt het acteurskoppel nog voor zichzelf. Het is voor zowel Van Houten als Pearce het eerste kindje.

De 39-jarige Van Houten en de 48-jarige Pearce leerden elkaar kennen op de set van Brimstone, de nieuwe film van Martin Koolhoven. Hij noemde de baby zaterdag op Twitter al een 'Brimbaby'.

Van Houten bedankte eveneens via Twitter alle mensen die haar een bericht hebben gestuurd. "Bedankt voor alle lieve berichtjes x."

Regisseur Koolhoven is erg blij voor het stel. ''Ik vind het hartstikke leuk en ik ben er gek genoeg ook wel een beetje trots op, terwijl er natuurlijk geen enkele prestatie van mij bij is'', laat hij aan Shownieuws weten.

"Iedereen wist natuurlijk dat Carice nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat ze ooit moeder wilde worden, dus zij is heel blij."

Geruchten

Geruchten dat de actrice voor haar Australische tegenspeler was gevallen, doken in november voor het eerst op.

Tot vorig jaar hadden zowel Pearce als Van Houten nog een relatie met iemand anders. Pearce scheidde in oktober na achttien jaar huwelijk van zijn vrouw. Van Houten had tot juli vorig jaar een relatie met de toen 27-jarige Kees van Nieuwkerk, de zoon van presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Het management van Van Nieuwkerk laat aan Shownieuws weten blij te zijn voor het stel. Ook via sociale media krijgt de Game of Thrones-actrice veel gelukswensen. Zus Jelka van Houten schrijft op Twitter; "Het hoge woord is eruit!"

Kinderwens

De actrice liet in eerdere interviews al vaker weten graag kinderen te willen. In 2014 vertelde ze dat kinderen opvoeden voor haar een uitdaging zou zijn. "Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderwens niet in vervulling zal gaan."

"Ik heb ook het gevoel dat het de meest interessante rol is die je in je leven kunt spelen."

De kinderwens was bij de L.A. Confidential-acteur minder aanwezig, liet hij in 2007 nog weten aan The Guardian. "Ik heb ze niet nodig. Er zijn al genoeg baby's in de wereld. Daarnaast denk ik dat ik niet heel goed voor ze kan zijn."