Voetballer Joël Veltman zegt dat zijn vriendin Naomi hem harder heeft gemaakt. "Soms iets meer aan jezelf denken en vaker nee zeggen."

"Niet egoïstisch hè, laat dat duidelijk zijn", vertelt de 24-jarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal zaterdag in het AD.

Veltman zegt dat hij van zichzelf een zachtaardig karakter heeft. "En dat zal ook nooit veranderen." Hij vertelt aan de krant dat hij dit karakter vanuit huis heeft meegekregen. "Dat zachtaardige heb ik van mijn ouders. Had ik als klein mannetje al."

"Op het schoolplein had ik liever dat ze mij pestten, dan iemand anders. Vond ik zielig. Voor mezelf niet. Dan dacht ik: pik mij er maar uit joh, kan ik wel hebben", aldus Veltman. "Trouwens, ik ben alleen zachtaardig buiten het veld. Binnen het voetbalveld kan ik spijkerhard zijn."

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding bij Ajax vond Veltman niet altijd even makkelijk. Zo stond hij op de vertreklijst van de opleiding bij de B-junioren. Volgens de verdediger huilde hij in die periode soms.

De laatste jaren was Veltman regelmatig het mikpunt van kritiek. Hoewel de voetballer zich voorheen dat nog aantrok, heeft hij daar nu minder last van. "Nu kan ik er goed mee omgaan. Als je heel kritisch op jezelf bent, heb je geen anderen meer nodig."