Maarten Spanjer vindt zijn theateravontuur met Bram Moszkowicz toch wat "minder geslaagd" dan hij had ingeschat. ​De twee, die door het land trokken met de voorstelling Theaterpleidooi, werken inmiddels niet meer samen.

Rond de boekpresentatie van zijn boek Spanjer in stukken liep het mis, vertelt de acteur zaterdag in De Telegraaf.

"Bram bood spontaan aan dat boek ten doop te houden op het feestje van de uitgever. Maar wat gebeurt er een dag voordat het zover was? Met een sms'je aan mijn vriendin Monique zegt Bram af. Dat vond ik wel een beetje raar, en ook daarna heb ik niets meer van hem gehoord."

Het incident bij de boekpresentatie was niet het eerste wat tussen de twee was voorgevallen, vertelt Spanjer. "Op een terras vroeg hij spontaan of ik hem op het toneel een paar keer wilde interviewen, zodat hij z'n verhalen kon vertellen. Nou, goed idee. Maar toen we samen in het theater aankwamen, zag ik daar overal enorme foto's van Bram op affiches."

Volgens de 63-jarige acteur heeft de voormalig advocaat het boek Alleen op de wereld "iets te vaak uit de kast getrokken". "Om het vervolgens in één adem uit te lezen. Een andere verklaring heb ik er ook niet voor."