Martin Garrix heeft nog nooit harddrugs gebruikt

Martin Garrix heeft tot nu toe nooit harddrugs gebruikt, want de 19-jarige dj vindt de middelen helemaal niets.

"Ik weet nog goed dat ik een show voor dertigduizend man op een festival in Maleisië moest annuleren omdat de vorige dag een bezoeker was gestorven aan een overdosis", vertelt de 19-jarige dj in gesprek met de Volkskrant. "Dan denk ik: fuck jongen, door één iemand helemaal afgelast."

De Nederlandse dj houdt het liever op drank. "Gewoon een wodkaatje met 7Up. Bij een optreden drink ik af en toe, maar op tour bijna niet. Ik heb zo'n zwaar schema nu. Deze zomer doe ik twaalf shows in twaalf dagen. Dan kan ik niet met een kater in het vliegtuig zitten."

"Mensen denken vaak: het enige wat-ie doet, is feesten, maar het is echt werk. Ik moet scherp blijven."

Snelle computer

Ook benadrukt Martijn Garritsen, zijn echte naam, dat hij nooit geld heeft uitgegeven aan domme dingen. "Het eerste dure dat ik ooit heb gekocht, was een nieuwe, snellere computer, zodat ik meer muziek kon maken."

"Ik koop wat ik wil kopen: twee huizen, een auto en nu dingen als een pooltafel. Het duurste wat ik ooit heb gekocht, is een huis. Ook geef ik veel geld uit aan het over laten vliegen van vrienden en familie, dat is voor mij een manier om iets normaler met de bizarre dingen om te gaan."

Lees meer over:
Tip de redactie