Monic Hendrickx vindt zichzelf 'te traag voor deze wereld'

Monic Hendrickx vindt zichzelf bedachtzaam en te traag voor deze wereld. Ze heeft vaak het idee dat het leven voor haar te snel gaat.

"Dat ben ik altijd al geweest", vertelt de Penoza-actrice in gesprek met Opzij.

De 49-jarige actrice probeert het uit te leggen. "Ik wil heel graag begrijpen hoe de inval van Amerika in Irak in verband staat met het ontstaan van IS. En ik wilde me voor de financiële dramafilm Hope ook verdiepen in de financiële wereld. Terwijl ik denk dat mijn verstand niet zo ver reikt dat ik het kan begrijpen."

Hendrickx speelt de hoofdrol in de telefilm Hope, die is geïnspireerd op het verhaal van Heleen Mees. Die econoom en jurist kreeg bekendheid als feministe die het gebrek aan ambitie bij Nederlandse vrouwen hekelt. Ze bekleedde functies bij het ministerie van Financiën en de Europese Commissie voordat ze in 2003 naar New York verhuisde.

"Ik verlang eigenlijk altijd naar meer tijd om de wereld om me heen te kunnen doorgronden. Maar als ik dan naar Los Angeles ga, neem ik toch geen boeken over de financiële wereld mee, want ik moet ook nog de roman van mijn vriendin uitlezen."

Ambitie

Hendrickx zegt veel ambities te hebben. "Ik ga naar Los Angeles om te werken aan de verfilming van De Held van Jessica Durlacher, maar ik leur daar niet met mezelf. Nou ja, tenzij ik David Lynch tegenkom."

"Als freelancer zou ik mezelf misschien iets beter moeten verkopen, maar ik verkeer in Nederland in de luxepositie dat ik word gewaardeerd. Ik probeer mijn eigen films zo goed mogelijk te verkopen, maar het is een vak apart."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie