Ouders Paul de Leeuw maakten zich nooit zorgen om zijn homoseksualiteit

Paul de Leeuw kwam pas laat uit de kast bij zijn ouders. Ze hebben zich nooit zorgen gemaakt om zijn homoseksualiteit.

De Leeuw was in de twintig en woonde alleen in Amsterdam toen hij uit de kast kwam tegenover zijn moeder en vader. "Ze hadden zoiets van: dat kan er ook nog wel bij", aldus De Leeuw tegen Margriet donderdag.

De 53-jarige De Leeuw had toen zijn weg al gevonden op studie- en werkgebied. "Als je jonger bent, ga je je als ouder toch zorgen maken: wordt mijn zoon niet gepest?"

De Leeuws vader had echter een afspraak waaraan zijn zoon zich moest houden, en dat was niet elke week een ander vriendje mee naar huis nemen. "Mijn broer mocht elke week met een ander meisje thuiskomen, maar ik... nee, dat kon niet." Maar De Leeuw wilde dat ook niet. "Ik was niet aan het flierefluiten."

De presentator denkt dat de acceptatie van zijn ouders deels te maken had met de homoseksualiteit van de broer van zijn vader. "Ze hadden het eigenlijk al een keer meegemaakt. Ik geloof dat het dan wel makkelijker is."

Hetzelfde

De Leeuw lijkt ook veel op zijn ouders. "Ik heb de charme en humor van mijn moeder, maar het verzorgende heb ik van mijn vader." Als kind zag De Leeuw zijn vader vooral in zijn harde rol. "Dat is toch waar je als ouder in zit, dat zie ik ook bij ons thuis."

De Leeuw heeft samen met zijn man Stephan Nugter twee kinderen geadopteerd. In een eerder interview met Linda's Zomerweek in juni 2013 zei de presentator niet bang te zijn dat zijn zoontjes homo zijn. "Nee, het maakt me niet uit wat ze zijn. Als ze homo zijn dan worden ze net zo gelukkig als dat ze hetero zijn. Ze zijn wie ze zijn en we weten bijna zeker dat ze geen homo zijn. Ze moeten zich gewoon goed in hun vel voelen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie