Edsilia Rombley vindt moederschap 'best zwaar'

Edsilia Rombley vindt het moederschap niet makkelijk. "Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat ik het best zwaar vind", aldus de zangeres donderdag tegen het AD.

De 38-jarige Rombley heeft twee kinderen met haar man Tjeerd Oosterhuis: de 5-jarige Imaani en 2-jarige Aysa-Lynn. Volgens de zangeres doen sommige vrouwen alsof een bevalling niks is. "Nou, ik poepte ze er echt niet zo uit", zegt ze.

Rombley staat lange avonden in het theater en wordt dan vaak 's nachts door haar jongste dochter wakker gemaakt. "Dat breekt je op. Mijn stem is ook heel gevoelig voor slaaptekort." Volgens de Songfestival-zangeres zijn veel clichès over het moederschap waar.

Toch vindt Rombley dat ze absoluut niet mag klagen. "Het is zo leuk om jezelf en je man terug te zien in zo'n kleintje, om een zoen te krijgen van zo'n lief meisje. Eigenlijk mag ik ook niet klagen: ik heb twee mooie, gezonde kindjes op de wereld gezet."

Verandering

Haar relatie met haar echtgenoot is wel veranderd sinds de komst van hun twee dochters. "We rennen niet meer naakt achter elkaar aan door het huis: nu zijn het onze twee dochters die in hun blote billen rennen als ze in bad moeten." Maar de zangeres heeft niet het idee dat ze hard moeten werken om de relatie leuk te houden. "Het helpt dat we met elkaar werken en onze passie voor muziek delen."

Het stel geniet van weekendjes weg met zijn tweeën. "Maar dan missen we de kindjes ook weer zo. We genieten intens van de momenten die we als gezin beleven."

Lees meer over:
Tip de redactie