Tennisser Robin Haase lacht om beledigingen

Robin Haase krijgt vaak negatieve berichten, vooral van gokkers, als hij een tennispartij heeft verloren, Maar de nummer 57 van de wereld kan daar alleen maar om lachen.

In gesprek met Nieuwe Revu leest Haase enkele berichten op zijn telefoon voor: "Hier, even kijken: leuk. Positief. Gokker. Positief. Positief. Gokker. Gokker. Gokker. Heel positief. Dit is gewoon een gek. Gokker. Gokker. Gokker."

Een van die gokkers had een duidelijke boodschap voor Haase: "Bedankt ouwe reus, ik verlies 2.000 euro door jou. Ik dacht dat je goed in vorm was." 

Ook krijgt hij weleens een bericht als: "Motherfucker, ik hoop dat iemand je pik eraf snijdt."

Schelden

"Soms stuur ik terug: 'Dank voor je support.' Sommigen schelden je daarna helemaal verrot en dan lig ik echt in een deuk, want hoe kwaad ben je dan wel? Of ze zeggen sorry, en dat is dan ook wel weer grappig", zegt Haase.

De 28-jarige sporter zegt meer moeite te hebben met een enkele doodsbedreiging en de berichtgeving in landelijke media: "Je wilt niet weten hoe vaak ik belachelijk ben gemaakt. Dus dan weet ik soms ook niet meer hoe ik moet antwoorden op vragen van journalisten."

Lees meer over:
Tip de redactie