Peter R. de Vries had eerste seksuele ervaring graag eerder opgedaan

Peter R. de Vries had op zijn vijftiende nog geen seksuele relaties, maar had het niet erg gevonden om daar eerder aan te beginnen. 

In gesprek met de Volkskrant geeft De Vries zijn mening over een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, waaruit blijkt dat Nederlandse jongeren tussen 11 en 15 jaar minder roken, blowen, drinken en seks hebben in vergelijking tot vier jaar geleden.

De misdaadjournalist zegt aan de uitkomst te twijfelen: "Ik kan me goed voorstellen dat kinderen zo'n enquêteformulier niet helemaal eerlijk invullen."

Behoorlijk gedronken

De Vries zegt zelf pas vanaf een jaar of 17 behoorlijk gedronken te hebben: "Het was een andere tijd, waarin het niet vanzelfsprekend was dat je als jongen van 15 in een dranketablissement zat."

Die houding werd ook aangenomen als het om seks ging, vervolgt De Vries: "Aan seks deed ik op mijn 15e nog niet. Althans: niet aan seks met twee personen. Ook op dat vlak was er een andere moraal. Van mijn voetbalvrienden had niemand op die leeftijd al seksuele ervaring met een meisje. Het bleef nog beperkt tot zoenen. Maar als ik de kans had gehad, was ik er graag eerder mee begonnen.''

Lees meer over:
Tip de redactie