Peter Heerschop ergerde zich vaak aan Zlatan Ibrahimovic

Ajax-fan Peter Heerschop heeft vaak zijn ongenoegen geuit over Zlatan Ibrahimovic. De komiek ergerde zich dikwijls aan de voetballer, toen deze nog bij Ajax speelde.

"Ja, ik heb hem in zijn tijd bij Ajax vaak zitten uitschelden. Dan dacht ik: Doe dan eens iets. Maar dan had ik nog geen sms’je gestuurd naar Viggo Waas of hij scoorde gewoon drie minuten later."

Heerschop, die in gesprek met Voetbal International zijn eigen voetbalkennis op de hak neemt, vertelt in het interview ook dat hij vroeger met Youri Mulder in een elftal speelde.

"Die kon er niet zo veel van, dacht ik. Dan zei ik: Niet schieten, Youri. Pass die bal maar gewoon naar mij, Youri. Niet zo pingelen, You... Mooie góál, Youri."

Transfers

Heerschop zegt veel van voetbal te houden, maar het uitgavenpatroon van menig voetbalclub vindt hij verwerpelijk. Hij heeft daarom iets bedacht om de gigantische bedragen die voor transfers worden betaald een halt toe te roepen.

"In de paardensport rijden ze tijdens de barrage op elkaars paarden. Nou, dan tuig je in de Eredivisie een play-offsysteem op tussen de vier beste clubs en dan ga je gewoon weer ouderwets poten. Mag je daarna steeds om en om een speler kiezen. Eigenlijk best wel een subliem idee."

Lees meer over:
Tip de redactie