Yolanthe Sneijder-Cabau laat Xess Xava dopen op Ibiza

Xess Xava Sneijder wordt in de zomer van 2016 gedoopt in een klein kerkje op Ibiza. Zijn moeder Yolanthe Sneijder-Cabau en haar familie komen daar al jaren en zijn daar zelf ook gedoopt.

"Het is een prachtig Spaans kerkje - vredig, wit en sereen - en de priester vindt het geweldig om onze baby in te zegenen, omdat hij onze familie al zo lang kent", aldus Sneijder-Cabau in haar column voor Grazia.

De presentatrice is in dezelfde kerk gedoopt, net als haar broers en zussen. "Dus ik koester veel warme herinneringen uit mijn kinderjaren daar."

Sneijder-Cabau en haar echtgenoot zijn van plan hun zoon het katholieke geloof mee te geven, maar willen hem niets opleggen. "Als Xess ouder is, kan hij uiteindelijk zelf bepalen of hij überhaupt wil geloven, wat hij dan wil geloven en op wat voor manier hij dat praktiseert. Zoiets zal ik nooit opdringen, dat heeft mijn moeder bij mij ook niet gedaan."

Stiefzoon

Haar stiefzoon Jessey, die Wesley Sneijder kreeg in zijn eerste huwelijk met Ramona Streekstra, komt nu regelmatig met vragen over God en Jezus.

"Dat laat ik heel erg open, zodat hij zijn eigen beeld en mening kan vormen. (...) Als er iets verdrietigs gebeurt, of hij ziet iets naars op televisie, dan zegt hij: 'Zielig, zullen we een kaarsje voor ze branden en een gebedje doen?' Dat is niet zomaar iets wat hij nadoet, maar het komt echt uit zijn hart."

Lees meer over:
Tip de redactie