AMSTERDAM/DELHI - Regisseur Eddy Terstall gaat volgende week naar India om voorbereidingen te treffen voor de Indiase remake van zijn komedie Rent-a-Friend. Dat heeft filmintermediair L. van Dijk donderdag bekendgemaakt.

Van Dijk bemiddelt tussen de Nederlandse filmwereld en de Indiase prins Upendra Singh, die remakes van de Nederlandse producties Interview, Costa!, Phileine zegt Sorry en Rent-A-Friend gaat maken.

Theo van Gogh

Na Terstall gaan begin volgend jaar ook regisseurs Theo van Gogh, Johan Nijnenhuis en Robert Jan Westdijk naar India. Regisseur Terstall zal in India praten met de prins zelf en allerlei mogelijke producenten, distributeurs en acteurs.

Bovendien ontmoet hij de Nederlandse cultureel attaché en stelt de filmmaker zich beschikbaar voor allerlei Indiase media die hem willen interviewen. Eerder was Terstall al op de nationale Indiase televisie te zien in een reportage die werd opgenomen tijdens het Nederland Filmfestival.

Indiase acteurs

Het is de bedoeling dat Indiase acteurs in de remakes gaan spelen. Met het oog op internationale distributie zijn ze waarschijnlijk Engelstalig. Het internationale filmfestival in Delhi in december wijdt een apart overzicht aan eigentijdse Nederlandse films.

Regisseur Eddy Terstall staat op dit moment internationaal ook in de aandacht omdat zijn nieuwste film Simon dit jaar de Nederlandse inzending voor de Amerikaanse Oscars is. Simon kreeg vorige week drie Gouden Kalveren, onder meer voor beste film en beste regie.