'Geen DNA op mes gevonden bij woning O.J. Simpson'

Het mes dat gevonden is bij de voormalige woning van O.J.Simpson blijkt geen DNA te bevatten.

Bronnen vertellen aan TMZ dat bij het zoeken naar DNA er geen bewijs is gevonden. Bepaalde microbes in de aarde waar het mes begraven was zouden er voor gezorgd hebben dat de eventuele DNA vernietigd is.

Er zou ook geen haar of ander bewijs zijn gevonden om hard te kunnen maken of het mes is gebruikt als wapen. Volgens de politie was het in elk geval geen moordwapen: daar zou het lemmet te kort zijn. Een dergelijk mes wordt meestal gebruikt in de tuin voor het afsnijden van wortels en bladeren.

Het gereedschap werd begin maart bij de politie van Los Angeles afgegeven door een inmiddels gepensioneerde agent die het mes jarenlang in eigen bezit had. De agent zou het mes hebben gekregen van een bouwvakker die zei het gevonden te hebben op het landgoed van de voormalige woning van O.J. Simpson. Het was daar begraven.

Moord

O.J. Simpson. is lange tijd verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend in 1994. Hij werd vrijgesproken. 

Door de vrijspraak kan de acteur niet nogmaals worden vervolgd in de zaak tenzij er meer bewijs wordt gevonden en het onderzoek moet worden heropend.

Wel zit hij sinds 2008 een celstraf van 33 jaar uit, onder meer voor gewapende overval en kidnapping.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie